26 Haziran 2014 Perşembe

KAZAKİSTAN'DA KURT PETROGLİFİ







Kayalar üzerinde Kurtlar (google çeviri ile ; orjinal dil Rusça- link)

Tarihsel Bilimleri Doktoru, araştırmacı bir ekip ile Profesör Alexey Maryash Kazakistan. Kaya sanatı alanında önemli bir keşif yapmış Maryasheva metin Alexei ve Olga Gumirovoy Dergisi Nomad Kazakistan.



Onlar güney Kazakistan ve Semirechye antik kabilelerin kurt kültünün varlığına kanıt bulundu. Kim bilir belki de atalarımızın dünya görüşünün modern kavramları yeni rötuşlar olacak, bilir? Şimdi kurt maskeleri bulunan insanların görüntüleri bilinen en eski olduğuna inanmak için bir neden var çünkü. Yeni sorular - Ama profesör, yeni keşifler diyor! Ve süre bazen tarihin peçe kaldırma.
Nispeten yakın zamanlara kadar, kaya sanatı çok az arkeologlar tarihi bir kaynak olarak petroglyphs kullanmak cesaret edemedi çalışılmıştır. Kaya sanatının çalışma için ivme arkeolog tarafından 1957 yılında açılan, Tamgaly arkeolojik karmaşık bir hal aldı A. G. Maximova . O Tunç Çağı nadir çizimleri buldum, ama aynı zamanda oldukça doğru bir şekilde onların görünümünü zamanını tespit değil. Böylece yavaş yavaş malzeme rafine kalma biriken.

Kazakistan'ın dünyanın hiçbir analogları sahip olan, kaya oyma çok sayıda var olduğu ortaya çıktı. Ve güney Kazakistan'da uzun bir süre, ve son 15-20 yıl içinde yedi Rivers için Avrupa'da yapılan olağanüstü keşifler, tüm bir düzine büyük kümeler hakkında ortaya olsaydı. Aralarında 2-D ve 3-metre görüntüleri içeren nadir ifade çizimleri, boğalar turlar ve dini sahneleri . Buna ek olarak, güneş kayalar üzerinde karakterleri canlandıran, vahşi boğa, kuyrukları ve Mummers derileri, erkek kurt maskeleri, savaş sahneleri olan insanlar. Birçok petroglyphs pagan fikirleri ile ilişkili ve tutum ve inançları Andronovo kabilelerin yanı sıra diğer milletlere yansıtmaktadır.

Petroglyphs ana parçası Tunç Çağı ve daha küçük çizimler yapmak - Erken Demir Çağı (Saka). Hatta daha az - Ortaçağ ve Geç Ortaçağ. Bu nedenle, bu sanatı aşamalı bir söndürme yoktur. Bu verimli bir ekonomi, kalkınma ve eski zamanların pagan inanç düzeyi olma, Eneolitik ve Tunç Çağı manevi hayatı hakkında bilgi boşluklarını doldurmak için izin verir, yani Yazı öncesi döneme doruk noktasına ulaştı.

Bu yazıda Güney Kazakistan ve Semirechie Bronz Çağı sadece birkaç anıtlar tanımlamak ve bazı sahnelerin anlamını açıklamaya çalışacağım.

Arkeologların Bazı sanat zaman algısı adam özgür değildi çünkü simgesine petroglyphs bakarak, aşağıdaki gibi olduğunu söyledi. Ancak, yine ilk kez antik çizimler görmek birçok kim, onlar bir avcının yaşamını veya bir sığır yetiştiren çizmektedir. Bulmak vardır Ama öyle mi?

Eğer av sahneleri dikkatle bakarsanız, avcı farklı doğal ortamlarında yaşayan hayvanların çeşitli türlerin peşinde olduğunu fark edecektir. Geyik ve yaban turu, dağ keçisi ve antilop birlikte değil otlatmak. Kayaların üzerinde fauna Önizleme büyülü bir eylem olarak görülür ve yüksek güçler yeryüzünde hayvanların bolluğu sağlayabilir talep edilebilir. Tunç Çağı petroglyphs kadar çok olan erotik sahneler, aynı zamanda bereket kültünün yanı sıra gübreleme adam keçi veya at ile konular ile ilişkilidir. Muhtemelen, bu sahneler kült karakteri kaybolmamış ayinleri çok uzun bir zaman karşılaşılan yansıtmamaktadır. Eski kaya sanatı inançları ve uygulamaları Semirechie Karatau Dağları'ndan palyaçolar ve karakterleri bulma yansıyan onaylar. İki yıl önce, bizim küçük kuvvet Kynar Kulzhabasy dağlarında Ak-bahar oldu. Kayalık çıkışları, nehirler ve akarsular kurudu nehir yatağında ile alçak tepeler: İlk bakışta yerleştirin, bozkırda bulunan diğerleri, farklı değildir. Bir geçmiş yaşam andıran dikdörtgen ve dairesel hesaplamalar formları şeklinde eski konutların sadece kalır. Turlar, geyik, keçi - kayalar vahşi boğaların çizimleri bakın. Ne yazık ki, hasarlı birçok petroglyphs - boya ve karalanmış isimleri ile doldurulur.

Birkaç kilometre uzakta, başka bir vadide, biz bir antik yerleşim bulabilirsiniz. Insanlar eski zamanlarda burada yaşasaydın, aranan ve oymalar edilmelidir. Çalışan bir kaç dakika - ve önümüzde çekül, ama düşük kaya. Ince eleyip sık dokumak - oyulmuş şey. Büyük bir taş "tuval" yabani boğa figürü üzerinde, daha büyük üç metre! Insanları gösteren boynuzları ucunda - dört erkek ellerini tutarak. Alışılmadık bir model düşünün. Yedi Rivers gibi büyük rakamlar, biz görmedik! Birisi diyor ki: - Evet boynuzları iki çift olduğunu! Bu yeni bir şey!

Yakın bir geçit ertesi gün biz başka ilginç bir model buldum. Biz dibe incelemek ve biz ayaklar oyma ile düz bir plaka üzerinde durmak fark yoktur. Bu da çok büyük bir görüntü oldu "etiketli" boğanın - boynuzları kuyruk yaklaşık üç metre. Cesedi bir tablo oluşturan hatları kesildi. Tanımı "etiketli" biz kitaptan ödünç M. A. Devlet Orta Asya petroglyphs okudu. Yani karkas örgü, yuvarlak noktalar veya delikler ile kaplıydı, yabani sığır denir. Bir gün sonra onların boynuzları üzerinde güneş boğa halkaları ile ikinci bir rakam fark ettim. Sonuç bu ikonik sahne geldi. Aynı stil, aynı teknik nakavt - Birçoğu ünlü geçit Tamgali de çizimleri ile doğrudan bir benzerlik var. Ama bir şey kafa karıştırıcı: bazı antik çizimler hemen hemen hiçbir patina, zamanla belirir "çöl vernik". Hemen cevap bulabilirsiniz: bu rakamlar belki Ortaçağ'da, hatta daha sonra, nispeten yakın zamanda yenilenmesi.

Proof? İşte onlar: bazı restorasyon çizimleri raslantı yaptı - kimse restore kasayı ortaya yenileme yoluyla. Hiç şüphe yok ki: Biz soyu tükenmiş boğa gösteren bir çok eski petroglyphs karşıya. Biraz sonra biz güneş tanrısının bir gravür bulabilirsiniz. Onun kafası disk şekli vardır. (. - XIV-XI yy kutsal çalışma süresi) Vücut ve partilerin elinde yerleştirilen Tamgali tanrılar görüntüleri ve zaten tarihli benzemektedir. Ak-Kynar batıda sadece 40-50 km uzaklıktadır. Araziler ve üslup özellikleri sayısı çizimleri yakın petroglyphs Sibirya, Moğolistan ve dağlarda Semirechensky Kulzhabasy bulundu.

Bir gün sonra, yeni keşifler - bulunan "kurt adam" ile sahne . Dikey çıkıntıya dirseklerden bükük kollarını bir erkek ve bir kurt başının damgalı büyük bir rakam üzerinde alçak tepelerin orta kesiminde. Yani biz eksik buydu!

Birkaç gün biz maskeler giyen insanların fotoğraflarını bulmak dağlar ve Dzungaria Tau kez, ama bir kurt maske emin değildi. Aynı rakam açıkça kılığında gösterir. Bir adam (o iki ayakları üzerinde duruyor) ve bir açık ağzı ile bir kurt namlu gövde. İki kurt ile petroglyphs yakın. Onlar onun arka ayakları ve birbirine bakan insanlar gibidir. Benzer kompozisyonlar bir kanyon sırt Kulzhabasy bilinmektedir: istasyonunda Anrakhai okçu kurt maskesi gösterir. Bir damgalı elinizde döngü ve Tamgali ile muhtemelen maske gri yırtıcı ve bir kulüp ile adam. Çeşitli rakamlar, ama daha az net, Bayan-Zurek dağlar vardır. Tunç Çağı oluşturulan ve tüm bu petroglyphs çağımızın etnograflarının ile işaretlenmiş ayinleri daha eski.

Kurt görüntü birçok ülkede en önemli sembollerinden biridir. Bu önemli bir rol oynar ve büyük bir kült, ritüel ve sosyal değerleri vardır. Bazı bilim adamları kurt kült Ancak, Kazakistan topraklarında doğrudan bir kanıt henüz bulunamamıştır, Paleolitik döneme geldi inanıyoruz. Bilgilerin yazılı kaynaklar ilk XVII yüzyılda ortaya çıktı Bu "bir kurt bir tür olarak, biri olmak." Ben orduyu Hattuşili kral bir itiraz Daha sonra açıklama kuzeyinde İskitlerin yaşayan nevrit insanları raporları Herodot, görünür. Bu açıklama, belli bir yaş genç erkekler evden ayrılıp bir hayvan maskesi giyilmesi, kendilerini Wolves denir bilinmektedir. Erkek ittifaklar oluşturarak, ayrı yaşıyordu. İskitler ve eski Almanlar da kurtların reenkarne erkek cemiyetlerinin üyeleridir onların maskeleri koymak ve canavarın alışkanlıklarını taklit inanıyordu.

Bu tatil etnografları sahip geçmek için nasıl hakkında bazı bilgiler. Onlar Kafkasya ve didoytsev Tatarların bilinmektedir. Didoytsev yılında kahramanları erkekler tarafından oynanan, kurt idi. Bu tür festivaller Avrasya'nın birçok ülkede var. Kasım ve Aralık aylarında yapıldı. Aynı zamanda Yoev İskandinav tatil oluşturdu. İskandinav halklarının ilah - - Odin isimlerden biri Yolnir - dünyasal babası gündönümü . Güney Slavlar içinde "kurt tatil" vaftiz edilmemiş günlerde kaydedildi.

Tarihin belirli bir noktada, kurt mitolojik fikirler görüntüde Avrasya'nın birçok halklar yakından kadroya (veya savaş tanrısı) lideri kültü ile ilişkili bulunmuştur. Kuzey-Batı ve Orta Avrasya'nın mitolojisine ortak kabile (ve bazen onun ikiz) kurt atası ebeveynlik hakkında bir hikaye. Kabilesinin atası, Nartlar'dan lider - Kuzey Kafkasya destanının kahramanları kahramanlar - Ayrıca kurt denir. Bir dişi kurt hakkında Drevneiranskoe yaygın olarak bilinen efsane Kral Cyrus suckled ve bu hayvanın dişi tarafından getirilen, çocuğu hayatta aralarında Türklerin Çin chronicles VII yüzyılda atalarının hikayesi, düşmanları öldürdü. Benzer bir tema o-kurt Romulus ve Remus sütü emmeden Capitoline Roma efsanesi yansıdı. Bu arada, Capitoline kurt heykel antik Roma ve Ortaçağ döneminde değil, yapılmış olduğunu İtalyan uzmanların yeni bir rapor. , Metalin bileşimine, yeni analizler temelinde hazırlanmıştır. Bu bilgiler teyit edilirse, soy efsaneler Türk halklarının antik Roma efsaneleri ile karşılaştırmak hiç de abartı olabilir. Bu eski zamanlarda ortaya bu gelenekler, Avrasya boyunca Ortaçağ'da varlığını devam ettiğini göstermektedir.

Efsaneler zamanla, Mummers ile ayinleri basitleştirmek modifiye edilmiştir; Bazı ülkelerin tamamen sembolik soyunma kurt önemli bir rol oynamıştır - Lycanthropy bir taklit, ancak bu fikirlerin yankıları kalmıştır. Dahil bazı bilim adamları, L. Ermolenko , Türk halkları arasında ortak güvenerek özel atlı yarışma düzenlemek - kokpar (kozlodranie), çocuk oyunları ve tartışmalı özel Barant (barymty), Eski Türkler "kurt" erkek sendikalar, benzer savaşçı toplum sendikaların sahip olduğu sonucuna geldi Hint-Avrupa halkları. Hiçbir kaza tasvir kurt başının bayrak veya afiş üzerindeki eski Türklerin söyledi. Bu tür afişler Türk Semirechye kompozisyonlarda bulunur. Onlar Tamgali yollarında dağlar Kulzhabasy dağlarda ve kırsal Chuiliyskih Uh Dzhaylyau bilinmektedir.

Ama kurt kült Saks farklı formları vardır rakamlar. Dağlarda çok sayıda petroglyphs avcı arasında Eshki-Holmes sık sık av yırtarak, bir canavar olarak görür. Bu çağda, bu hikayeler yaygın metal ürünleri kullanılmaktadır. Bu temelde, biz güvenle biz Ak-Kajnara görüntü bilinen en eski olduğunu buldum diyebilirim. Bunlar Bronz Güney Kazakistan Çağı ve Semirechie kabileleri Avrasya'nın diğer ulusların ortak dini ve pagan görünümleri vardı bu gelişmenin aynı yolu geçti öneririz.

Biz sadece bazı inançları ve mezhepleri söyledi. Ancak, antik kaya sanatının büyük bir rezervuar, yeni keşifler için umut veriyor.




ilgili diğer yazı